Bohemian Square

Bohemian Square

bohemian portrait-res

Kézműves műhelyek és szabadtéri vásár lepi el a Tanács teret szeptember 20-22. között, melyet a BohemianFlow Műhely (Bálint Szidónia, Bálint Orsolya) szervez a DAU (Depoul de Artă Urbană) és a brassói Polgármesteri Hivatallal partnerségben.


Az első alkalommal megrendezésre kerülő esemény célja egy olyan kulturális-fejlesztő program létrehozása a brassói közösség es a varosunkat latogato turisták számára, amely hasznos és interaktív, közterületen zajló szabadidős tevékenység lehetőségét kínálja, kicsik és nagyok számára egyaránt. A szervező BohemianFlow csapat közel 40 művészt és kézművest vár a rendezvényre, valamint zenészeket és több óvodás és kisiskolás kórust, akik a gyermekelőadásokról gondoskodnak majd.

A bazárban kiállított tárgyak megcsodálása és megvásárlása mellett az érdeklődőknek arra is lehetőségük nyílik, hogy saját kezüleg készíthessenek a tapasztalt, hivatásos kézművesek irányítása alatt eredeti tárgyakat, amelyeket természetesen, megtarthatnak. A kézműves műhelyek között a szervezők szerint kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálhatja azt a szakkört, ahol a hozzá legközelebb álló technikával készíthet egyedi tárgyakat. Ki lehet majd próbálni többek közt a nemezelést , a korongozast, a termeszetes papírkészitést és nyomtatást, a szalmakalap és szalmadiszek készítését, valamint a hulladék művészi újrahasznosításának módszerét is elleshetik a résztvevők.

A Bohemian Square hasonló az Európa más nagyvárosaiban zajló kézműves-fesztiválokhoz, a hangsúly itt is a művészek és az érdeklődő látogatók közti kapcsolatteremtésen, együttműködésen, illetve a laikusok szépérzékének fejlesztésén van. A szervezők nem titkolt szándéka az is, hogy alkalmat biztosítsanak az ország fiatal, tehetséges kézműveseinek a bemutatkozásra, termékeik, technikájuk népszerűsítésére. Bálint Szidónia es Balint Orsolya, a rendezvény főszervezői elmondták, a Bohemian Square egyedülálló jellegéhez az is hozzájárul, hogy próbálnak teret adni és harmóniában összeegyeztetni a népi és a modern kézművességet, annak reményében, hogy így rá tudnak világítani az egyedi, eredeti termékek értékére a konzumtársadalomban.
 
 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net