Egymásra mutogatnak

Egymásra mutogatnak

Megismétlődött a tavalyi helyzet: a brassói Szülészetről be nem oltott újszülötteket küldtek haza. A miniszter felelőst keres.

Korábban is előfordult hasonló eset, vakcinahiány miatt be nem oltott gyermekeket küldtek haza a kórházból. Most is a sajtó iívta fel a figyelmet az áldatlan helyzetre, arra, amely több mint 100 kisgyermeket érint.
A szakminisztérium a sajtónyilvánosságot követően 300 hepatitisz-ellenes oltást küldött Brassóba, ezt a Szülészet tegnap meg is kapta. A gyermekeket utólag beoltják.
Eugen Nicolăescu liberális párti egészségügyi miniszter a kórházmenedzsert és a Megyei Egészségügyi Igazgatóság igazgatóját teszi felelőssé a történtekért, a kórház képviselői a pedig a „zsíros fizetéssel” rendelkező minisztériumi alkalmazottakat, akik „nem tudják a dolgokat helyesen megtervezni”.
A Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője szerint 100 adag oltást Kovászna megyéből kölcsönöztek, a múlt hónapban pedig értesítették a minisztériumot is, amely azt válaszolta, hogy szeptember 30-ig elküldik a hiányzó adagot.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net