Új parkolási szabályok

Új parkolási szabályok

Októbertől új parkolási szabályok lépnek érvénybe Brassóban.

A Polgármesteri Hivatal új, októbertől érvénybe levő parkolási szabályzattal, büntetésekkel próbálja elejét venni a bérelt parkolóhelyek jogosulaltlan elfoglalását, továbbá büntetik azokat is, akik anélkül foglalnak el parkolóhelyeket, hogy azokat előzetesen ki nem bérelték.
Akiknek bérelt parkolóhelyét engedély nélkül elfoglalták, azok a 0268 954-es telefonszámon a Helyi Rendőrséghez fordulhatnak, amely 200-300 lejre büntetheti a vétkes sofőrt, mi több, elrendelheti járművének az elszállítását is, ami további 800 lejes kiadást jelenthet. Akik jogosulatlanul használnak, azaz anélkül használnak parkolóhelyet, hogy azt előzetesen nem bérelték ki, de használják a parkolóhely-lezárási eszközt, azokat  1000-2000 lejre büntethetik. Akik más, jóvá nem hagyott parkolóhely-lezárási eszközt, például köveket, ládákat, szemeteskukákat stb. használnak, azok 1000-1500 lejes büntetésre számíthatnak. Büntetik azokat is, akik jogosulatlanul használják a parkolóhelyet, de nem zárják le azt: ők 250-350 lejes büntetésre számíthatnak. A parkolóhely bérlését igazoló vignettának ki nem függesztését 50-100 lejjel szankcionálják, akik pedig másnak adják át parkolóhelyüket, 350 lejig terjedő pénzbüntetésre számíthatnak.
A pénteken közlendő és érvénybe lépő új szabályzat másolatát a tulajdonosi társulások a Városháza ügyfélfogadási irodája (CIC) 11-es sz. asztalánál vehetik át. Újdonság, hogy a parkolóhelyet akár három évre is ki lehet bérelni, a járműtulajdonos pedig fizetési felszólítást kap, amennyiben nem fizet határidőre a parkolóhely használatáért.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net