Drágul a tömegközlekedés

Drágul a tömegközlekedés

A brassói Tömegközlekedési Vállalat  (RAT) a Városi Tanácshoz fordult, kérve annak jóváhagyását a bérletek árának október 16-tól érvényes emeléséhez.

Az igény gyorsan a tanácsosok elé került, akikjóvá is hagyták azt, továbbá döntöttek egy későbbi tarifanövekedésről is.
Az elfogadott javaslat szerint az egyvonalas havibérlet az eddigi 40 helyett 48 lej lesz, a kétvonalas bérlet ára 65-ről 79 lejre nő, a névreszóló összvonalasé pedig 90-ről 108 lejre drágul. Úgyszintén drágul a napi-, a heti-, illetve a 10 napra érvényés összvonalas bérlet is.
A RAT a 2006–2013-as időszak 150%-os inflációnövekedésével magyarázza a bérletek drágításának a szükségességét. A nemrég kinevezett új cégvezetés komoly hiányosságokat tárt fel a szolgáltatónál, az anyagi gondokat, a bevételkiesést vélhetően, így próbálja a legegyszerűbben enyhíteni.
A városi tanácsosok ugyanakkor további, 2014. január 1-jén érvénybe lépő tarifanövekedésről is szavaztak. Ettől a dátumtól az egyvonalas havibérletért 55, a kétvonalasért 93, míg az összvonalasért 125 lejt, a pojánai buszbérletért pedig 118 lejt kell fizetni. A napibérlet ára 1 lejjel, 8 lejre nő, a tíznapos bérlet ára 54,5 lej lesz.
Öröm az ürömben, hogy egyelőre a 2 lejes buszjegy ára nem változik.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net