A mesék szárnyán

A mesék szárnyán

Mosolygos karacsonyt-w800-h600Az Oktatási Minisztérium programjába foglalt Mesék szárnyán című mesevetélkedőt a 8-as számú Általános Iskolában szervezik meg évente, idén már a hetedik alkalommal.

Az RMDSZ Brassó megyei szervezete által támogatott XIV. rendezvény második fordulójára december 7-én került sor, amelyen nyolc iskolából 13 csapat, ötvenkét III.-IV. osztályos tanuló vett részt. A főszervező, Kristóf Mária-Enikő tanító beszámolója alapján ez volt minden idők legsikeresebb alkalma hangulatát tekintve.
A szervezésben és lebonyolításban közreműködött a vetélkedőnek otthont adó 8-as számú Általános Iskola Máthé Izabella tanítónője és Keresztes Emőke angol tanárnője is. Emellett besegítettek az előbbi versenyzők, akik az első fordulón nem jutottak tovább, de ilyen formában továbbá is részesei lehettek a mérkőzésnek, illetve az angyalkáknak nevezett ötödikesek, akiket valamikor megérintett a vetélkedő szelleme és hangulata.
Ebben a fordulóban is Benedek Elek meséinek feldolgozására került sor, 10 ehhez kapcsolódó próbát kellett kiállni, amelyek több részfeladatot tartalmaztak.
A gyerekek nagy örömére meglepetésként a 105-ös számú Szemlér Ferencz cserkész csapatának három lelkes tagja, Szőcs Róbert, Bonczidai Zenkő és Pál Annamária gyerekfoglalkozása kötötte le a versenyzők figyelmét, amíg a zsűri értékelte a feladatlapokat, felkészítve és összehangolva őket az eredményhirdetésre.
A résztvevőket Zsigmond Tünde, a 8-as számú Általános Iskola aligazgatója és Hochbauer Gyula tanfelügyelő is megtisztelte jelenlétével, aki a cserkészek munkáját méltatva kérdésekkel fordult a gyerekekhez és a tanári gárdához annak érdekében, hogy kiderüljön miért jó ez a megmérettetés? A válaszokból kiderült, hogy az érdekes feladatok és változatos játékok, színes gyakorlattípusok hozzájárulnak a gyerekek fantáziájának tágításához, fejleszti a csapatszellemet, a figyelmet, az egymásra odafigyelést, a logikus gondolkodást és ugyanakkor a felkészülési időszakban a szövegértést és olvasáskészséget is, illetve nem elhanyagolható a más gyerekekkel való ismerkedés gyümölcse sem.
 
És íme, az eredményhirdetés: első helyezést ért el a 15-ös Általános Iskola Barát csapata, második lett az ürmösi Rozsomákok csapata, illetve a harmadik helyet a 15-ös iskola egy másik csapata, a Gepárdok érték el – mind negyedikes diákok. Összesen 7 csapat jutott tovább a Mesék Szárnyán következő, az országos vetélkedőt megelőző utolsó megyei szakaszára, amelyre február 1-jén kerül sor.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net