Januári Nyugdijasklub

Januári Nyugdijasklub

Tivadar Puskas

A múlt kedden, január 28-án megtartott Nyugdíjasklub meghívottja vitéz Puskás Attila ny. biológus és Csáky Ernő a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola tanára volt, akik vetítettképes előadás keretében Puskás Tivadar - A nagy magyar feltaláló című könyvet mutatták be.

Az RMDSZ Brassó megyei szervezete támogatásával, az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület szervezésében megtartott brassói vetített képes előadáson a könyv első részét Puskás Attila hatodik generációjú leszármazottként mutatta be, Puskás Tivadar életét és munkásságát méltatva. Második részéről pedig Csáky Ernő beszélt, a feltaláló kutatásait, a Telefonhírmondót, illetve kevésbé ismert találmányait ismertetve a jelenlevőkkel. A könyvet azoknak ajánlott elolvasni, akik a távközlés története iránt érdeklődnek, illetve mindazoknak, akik Puskás Tivadar példáján serkenve igyekeznek elindulni a tudományok számos próbatételt tartogató útján.

          A mű nagy népszerűségnek örvendett, az összes példány elkelte után a szerzők saját példányait is megvásárolták a Nyugdíjasklubon résztvevő brassói érdeklődők.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net