Dzsungel könyve musical

Dzsungel könyve musical

Dzsungel konyveMivé válhat egy ember, ha a társadalmi elvárások értelmében, elképzelhetetlen állapotok között érik emberré?  

Ha tanítója és legjobb barátja egy medve, szerető nevelői pedig farkasok, pártfogója egy fekete párduc, szellemi vezetője egy óriáskígyó, legnagyobb ellensége pedig az erdő által rettegett tigris? A történet Maugliról szól, akit embergyermek létére a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Szemünk előtt zajlik barátságainak szövődése, ellenségeivel való küzdelme, férfivá válása és találkozása a szerelemmel. Barátság és álnokság, befogadás és kiközösítés, öröm és fájdalom, őszinteség és becsapás, szerelem és vérszomj - ki hinné, hogy mindez nemcsak az embereket jellemzi? A Dzsungel könyve több, mint egy meseregény színpadra átdolgozott változata, hiszen elsősorban a felnőtté válás alapvető problémáit feszegeti: emberré válásod során, megtalálni igazi önmagad a világban. A „más-vér" okozta megkülönböztetés, mely sok esetben a kitaszítást vonja maga után, a megfelelés kényszerének dilemmája, az ösztönökkel való viaskodás, jellemzően aktuális problémái társadalmunknak! A „ki vagyok én" örökös kérdésünkre talán csak önmagunkban találjuk meg a helyes választ!

Az utóbbi két évtized legsikeresebb magyar musicaljének szövegét Rudyard Kipling azonos nevű regénye alapján Békés Pál, zenéjét Dés László, dalszövegeit pedig Geszti Péter írta. A számos színházban bemutatott mű felhőtlen szórakozást ígér minden korosztálynak.

Szilágyi Regina, rendező

- A Dzsungel könyve című musicalt megtekinthetik március 15-én, szombaton 19:00 órától a brassói Operaházban. Meghívókat az RMDSZ megyei szervezetének székházában lehet igényelni (Alecu Russo utca 4. szám).

Dzsungel konyve 2

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net