Valcer és szerelem - az érzelmek varázsa Rákász Gergellyel

Valcer és szerelem - az érzelmek varázsa Rákász Gergellyel

erdély brassóKülönleges, egyben exkluzív koncertműsorral érkezik az egyre népszerűbb ifjú orgonaművész, Rákász Gergely. Soha nem látott, speciális látványvilág, koncertélmény közvetlenül az orgonista mellett ülve, zene és történetek.

A látványkoncertek világának legmodernebb, multimédiás, 2.5-ös verziójával mutatkozik be az orgonaművész. Az orgona kétkezes, kétlábas hangszer, megszólaltatása kifinomult feladat. A Walzer & Love lesz az első orgonakoncert, melynek során kamerák segítségével, kivetítőn láthatjuk az orgonista munkáját testközelből. Egy fej-, egy láb- és egy kézkamera mellett a darabokhoz készült tánc- és képzőművészeti betétek jelennek meg klipszerűen végig az előadás alatt. Rákász Gergely keze alatt az orgona – az amerikai előadói gyakorlatot követve – nagyzenekarrá változik. Műsorválasztása különleges, átiratai merészek, hangszerelése egyedülálló. Műsora további különlegességét jelentik a darabok között elhangzó – szinte a művész védjegyévé vált – zenetörténeti kommentárok, melyek tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így a hallgatók nemcsak a muzsikát élvezhetik, de az adott korszakokból is pillanatképet kapnak.

Megtudhatjuk, hogy „adja el" Csajkovszkij az orosz nemzeti motívumokat európainak csomagolva, hogy kerül a nép tánca a keringő Strausson keresztül a báltermekbe, illetve milyen mulatságos jogi viták és emberi gyarlóságok állnak Ravel Bolerója mögött. Debussyvel elmélázhatunk a morális következményeken, ha az ember beleszeret a legjobb barátja feleségébe, és átélhetjük ezt az ekkor született Holdfénnyel. Wagner a tragikus, Gershwin pedig a talán soha meg nem élt igaz szerelmet írja meg a Tannhäuserben és a Kék Rapszódiában, amelyeket talán még élőbbnek, még közelibbnek érzünk majd Rákász kommentárjai után.

A bátran kísérletező zenész látványkoncertjét egy vele már korábban is együttműködő alkotótárs, Pap Norbert különleges produkciója teszi még izgalmasabbá. A vizuális művész, aki egy korábbi Rákász Gergely-koncertprogramban folyton változó, már-már életre kelő rajzaival hívta fel magára a figyelmet, most még többet ígér. A Walzer & Love koncert zenei élményét egy síkból térélményt varázsló technológiával teszi filmszerűvé.

A műsor:
J. Strauss – Kék Duna keringő
Csajkovszkij – A Csokoládétündér tánca
Ravel – Bolero
Wagner – Tannhäuser nyitány – részlet
Debussy – Clair de Lune
Gershwin – Kék rapszódia

http://www.rakaszgergely.hu
https://www.facebook.com/rakaszgergely

Turnéhelyszínek:

máj. 25- Kolozsvár

máj. 26- Csíkszereda

máj. 27- Székelyudvarhely

máj. 28- Sepsiszentgyörgy

máj. 29- Kézdivásárhely

jún. 01- Tusnádfürdő (Gyermeknapi koncert Böjte atya gyermekeinek)

jún.02- Brassó

jún.04- Nagyvárad

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net