Európai parlamenti választások Brassóban

Európai parlamenti választások Brassóban

Brassó megyében 518 483 személy szerepel a választási névjegyzékben. Az idén a megyében egy új szavazókörzetet is létesítettek, az Ucsa községhez tartozó Korbon. A megyében összesen 447 szavazókörzetben várják a választópolgárokat.

A Brassó Megyei Választóiroda közleménye szerint 10 órakor a megyében a választók 4,1 tized százaléka szavazott már. Vidéken 4,53 század százalék, városon 3,8o század százalék volt a részvételi arány. A legtöbben Viktóriavároson szavaztak, a legkevesebben Voilán.

Délután 1 órakor már 12,63 század százalékos volt a részvételi arány Brassó megyében. Ez három százalékkal nagyobb, mint a 2oo9-ben ebben az időpontban észlelt részvételi arány.

Brassó megyében a mai nap azért is fontos, mert Apáca községben ma nemcsak európai parlamenti választások zajlanak, hanem polgármestert is választanak a település lakosai. Az előző polgármester 2o13-ban elhalálozott, emiatt az utóbbi egy évben a tisztséget csak ideiglenes jelleggel töltötték be.

Brassó megyében egyelőre egy törvényszegésről van tudomásunk. Egy brassói nő jelezte, hogy telefonos üzenetet kapott, amelyben felszólították, hogy egy bizonyos párt jelöltjeire szavazzon. A nő közölte, hogy feljelentést fog tenni a rendőrségen.

Délután 4 óráig Brassó megyében a választói névjegyzékben szereplő személyek 19 százaléka szavazott. A legtöbben, a szavazásra jogosult személyek 55 százaléka Mundra községben voksolt. 17,93 szászad százalék volt a részvételi arány Brassó városban.

Apácán, ahol részleges helyhatósági választások is zajlanak ma, délután négy óráig a szavazók 35 százaléka járult az urnák elé.

Szinte minden rab szavazott a feketehalmi börtönben, ahol 85 százalékos volt a részvételi arány. A szavazásra jogosultak közül 578-an igényelték a mozgóurnát.

A Brassó Megyei Rendőrség börtönében előzetes letartóztatásban levő személyek közül 17-en szavaztak -- közölte rendőrség szóvivője.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net