Integrációs támogatás Alsórákoson

Integrációs támogatás Alsórákoson

Az alsórákosi Polgármesteri Hivatal, a Közösségi Integrációs Alapítvány és a Közösségi Partnerségi Alapítvány közös programja keretében szorgalmazzák az alsórákosi roma származású tanulók közösségi integrálódását, az iskolai tanulmányok folytatását. 

A két alapítvány és a Községháza közös programja keretében az V–VIII. osztályos tanulók tanulmányainak a folytatását, az after-school program bevezetését támogatják, továbbá azt, hogy a VIII. osztályosok számára ingyenes iskolai felkészítőket tartsanak az országos képességfelmérőkön való részvétel érdekében.  Az after-school program keretében idén 40, a jövő évben további harminc gyerek vesz részt.

A program keretében, a Transilvania Egyetemmel közösen készül egy mintegy 1000 alsórákosi családot átfogó felmérés, amelynek keretében a lakosságot kérdezik ki a település problémáiról, a közösségi életről, a fejlesztési szükségletekről stb. A felmérés eredménye egy olyan helyi akcióterv lesz, amelyet a megyei szervek és a Községháza rendelkezésére bocsátanak.

A projekt értéke 60 ezer euró, amiből 54 ezer euró vissza nem térítendő támogatás.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net