Házkutatás a Megyei Tanácsnál – Căncescut őrizetbe vették

Házkutatás a Megyei Tanácsnál – Căncescut őrizetbe vették

Hétfő reggel házkutatás kezdődött a Megyei Tanácsnál. (Frissítve!)

A Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) munkatársai korrupciógyanús ügyekben nyomoznak, a gyanú szerint közbeszerzési pályázatokon előnyben részesítettek volna a megyei tanácsi vezetéshez közelálló cégeket. A házkutatás a Megyei Tanácsnál, a megyei tanácsi elnök és alelnök lakásán is zajlik ebben a pillanatban. Mihai pascu konzervatív párti alelnök a Digi24 hírtelevíziónak megerősítette a házkutatás tényét, s elmondta, hogy a nyomozószervek olyan szerződéseket vizsgálnak, amelyeket még az ő mandátuma előtt kötöttek, s amelyekhez neki nincs köze.

A házkutatások 15 helyszínen zajlanak, s nemcsak Brassóban – közölte a DNA. Sajtójelentések szerint 2008–2010-ben kötött szerződések kerültek górcső alá, a vizsgálatok több cégre is kiterjednek, köztük a konzervatív párti Ion Diniţă képviselő Gotic Rt. nevű vállalkozására, illetve személyére. Hírtelevíziók szerint a becsült kár 10 millió euró.

A Megyei Tanács elnökét, Aristotel Căncescut a Korrupcióellenes Igazgatóság irodájában hallgatják ki az ügyészek. A nyomozást a csendőrség és a titkosszolgálat emberei is támogatják – áll a legfrisebb sajtójelentésekben.

 Hétfő este, többórás kihallgatás után Aristotel Căncescu megyei tanácsi elnököt őrizetbe vették. Kedd este a bíróság úgy döntött, hogy az ügy gyanúsítottjai szabadlábon védekezhetnek.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net