Nőszervezetes születésnap

Nőszervezetes születésnap

Noszervezet csoportkep-w800-h600Egyéves születésnapját ünnepelte október 14-én a Brassó megyei RMDSZ Nőszervezete.

A folytonosság kedvéért a rendezvény helyszíne a Reménység Háza volt, hiszen a szervezet alakuló ülése is itt volt valamivel több mint 365 nappal azelőtt. A Brassó megyei RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Domokos Melinda rövid beszámolót tartott az elmúlt év eseményeiről – képeket vetítve az alakuló ülésről, a teadélutánról, az adventi koszorú-kalákáról, a Mikulás-vásár nőszervezetes standjáról, a kőhalmi Szórvány Diákotthonnak szervezett adománygyűjtésről, a Hegedüs Csillával való találkozásról, a kokárda-kalákáról, a nőnapi buliról, a gyerkőcöknek szervezett húsvéti kincskeresésről, az anyák napi előadásról és végül, de nem utolsó sorban a heti két alkalommal zajló aerobik órákról – majd köszönetet mondott a jelenlevő hölgyeknek: „Bátran és büszkén mondhatom, hogy tevékeny szervezet vagyunk, és ha valakinek, akkor ezt nektek kell megköszönni. Saját magunkat ünnepeljük hát ma!" – fogta rövidre és frappánsra mondanivalóját Domokos Melinda.

Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ elnöke elismerését fejezte ki és hozzátette: „Úgy látszik, a nők nem csak autót tudnak megtanulni vezetni, hanem szervezetet is, és erre kitűnő példa a Brassó megyei RMDSZ Nőszervezete." Ezt követően Kondor Ágota sepsiszentgyörgyi pedagógus, mentálhigiénés szakember tartott előadást a nőiességről, annak kihívásairól. A 25 éve házas, kétgyerekes édesanya fejlődés-lélektani szempontból világította meg a kérdést, és elmondta, hogy bár női identitásunk 5 éves korunk körül kezd tudatosodni, kialakulása egészen a csecsemő-, sőt a magzati korig vezethető vissza. Továbbá kifejtette, hogy míg gyerekkorban az édesanyával való kapcsolat a meghatározó és ő a felelős azért, hogy szeretetet, elfogadást és biztonságérzetet nyújtson, a prepubertás kortól kezdve nőiességünkben az édesapánk erősíthet meg. Kondor Ágota a tinédzser lányos édesanyákat megnyugtatta: a szerepek próbálgatása másfél-két év alatt lejár, azután már nem fogják a végleteket feszegetni az öltözködési stílusban. „A serdülőkor arról szól, hogy a gyerek nővé vedlik át, és ennek a folyamatnak elengedhetetlen része a szereppróbálgatás. A felnőtt nővé érés jele az, amikor az intimitásban teljes emberként tudunk részt venni" –magyarázta a mentálhigiénés szakember. Kondor Ágota szóbahozta, hogy kezdetben a nő szerepe a reprodukcióra korlátozódott, a kurtizánok státuszáról, valamint a szerepdiffúziókról is említést tett. A próbahazásságról, mint nem létező fogalomról beszélt. „Próbálkozhatunk azzal, hogy együtt élünk, de a házasságot kipróbálni nem lehet" – állt ki álláspontja mellett határozottan az előadó, majd rávilágított arra, hogy: „A rítus krízishelyzeteket előz meg, tulajdonképpen szerepbe helyező jelentőséggel bír.

Az érdeklődő közönség kérdéseinek megválaszolása után Kondor Ágota érdekfeszítő és tartalmas előadását Coco Chanel a nőkhöz szóló 20 tanácsának felolvasásával zárta. Az egyik legsokatmondóbb ezek közül így hangzik: „Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!" A születésnapi összejövetelt stílusosan peszgő és torta koronázta meg. Domokos Melinda a végén azzal búcsúzott mindenkitől: „Egyétek bátran, mert holnap aerobik órán ledolgozzuk!"

Noszervezet torta-w800-h600

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net