Chopin Brassóban

Chopin Brassóban

Szőcs Botond zongora előadására várják az érdeklődőket pénteken, november 21.-én 17 órától a Brassói Filharmónia Patria kistermében.

A zenekedvelők Chopin balladát, fantáziát, szonátát, noktürnöket hallgathatnak előadásában. A fiatal zongorista a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban végezte iskolai tanulmányait. Jelenleg a brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti Karának elsőéves hallgatója, tanára 2011. óta dr. Stela Drăgulin egyetemi tanárnő, a Transilvania Egyetem Zeneművészeti Karának a dékánja, elismert személyisége a hazai és nemzetközi zongoraiskolának.

Számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol tíz első helyezést ért el, közülük a legfrissebb a 2012-ben elnyert III. Victor Giuleanu Nemzeti Verseny első illetve különdíja, valamint a Remember Enescu-díj, amit a George Enescu Alapítvány ajánlott.

Szőcs Botond számos koncertet adott Brassóban, Marosvásárhelyen és Bukarestben. A 2012-2013-as évadban megkezdte a szólisztikus fellépéseinek sorozatát a hazai szimfonikus zenekarok kíséretében, repertoárja W. A. Mozart F-dúr, KV 459 Koncertjét zongorára es zenekarra, L. van Beethoven 3. c-moll Koncertjét zongorára és zenekarra és F. Chopin 1. Zongoraversenyét foglalja magába.

Az előadásra a belépés díjtalan.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net