LEGO-kiállítás

LEGO-kiállítás

04LEGORendkívüli érdeklődés övezi a brassói Városi Civilizáció Múzeumának otthont adó épület padlástermében berendezett LEGO-kiállítást.

A LEGO-termékek egymással minden esetben kombinálható és összekapcsolható építőelemekből állnak. A LEGO története a harmincas években kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni LEGO-ból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével. A LEGO-alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A LEGO-alkatrészek – mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül – valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán Leg godt! kifejezésből származik, ami azt jelenti: Játssz jól!. A ma ismert, műanyagból készült LEGO 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.

A brassói fotós, az Adrian Chiorean és általános iskolás fia, Alex tulajdonát képező 66 LEGO-játékot eddig szép számban tekintették meg a brassóiak, kicsik és nagyok egyaránt. A kiállítótérben nagyméretű versenyautók, munkagépek, STAR WARS-űrhajók, légijárművek, épületek stb. láthatók, két asztalnál pedig a gyermekek LEGO-alkatrészekből építhetnek, játszhatnak.

Jó hír, hogy a Kolozsváron és Besztercén egyazon időben megszervezett brassói kiállítást a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így az vasárnap 17 óráig tart nyitva a Tanács téri kiállítóteremben. A belépő ára 1,5 lej. (brasso.ro)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net