Fegyveres jegyellenőrök Temesváron

Fegyveres jegyellenőrök Temesváron

A temesvári helyi tömegközlekedési vállalat (RATT) a villamosokon, autóbuszokon dolgozó jegyellenőrök felfegyverzésére készül.

A vállalat vezetője, Ioan Goia elmondta, hogy már áprilistól megjelenhetnek az egyenruhába öltöztetett és pisztollyal felszerelt jegyellenőrök, akik ezentúl rendfenntartói feladatokat is ellátnak. A jegy nélkül utazók kiszűrésén túl az is feladatuk lesz, hogy fellépjenek a zsebtolvajok, a garázdák és a koldusok ellen.

A vállalatvezető hozzátette, hogy 25 jegyellenőr már megkapta a fegyverviselési engedélyt, számukat azonban negyvenre szeretnék növelni. Hozzátette, még nem döntötték el, hogy milyen típusú fegyverrel látják el az ellenőröket.

Goia azt is megemlítette, hogy az egyenruhás, fegyveres ellenőrök megjelenésével az önmagukat ellenőrnek kiadó csalók fellépése is ellehetetlenül a temesvári tömegközlekedési eszközökön. A RATT legutóbb két héttel ezelőtt figyelmeztette az utazóközönséget arra, hogy hamis ellenőrök próbálnak pénzt kicsalni a jegy nélkül utazóktól. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net