Csicsói reptér?

Csicsói reptér?

Amilyen lassan épül ki a magyar határ felől az autópálya a Székelyföld irányába, érthető, hogy Hargita megye önkormányzata felvállalta, hogy légi úton teremti meg a térség összeköttetését Budapesttel vagy a fővárossal.

Több éven át tart az a közigazgatási-engedélyeztetési huzavona is, ami a brassói repülőtér kiépítését lehetetlenítette el, így időközben elkészült a csíkcsicsói repülőtér fejlesztési koncepciója Farkas József és Farkas László magyarországi repülőtér-fejlesztési szakemberek segítségével.

Hargita Megye Tanácsa ez ügyben már több szakmai tanácskozást tartott anyaországi szakértőkkel, illetve már korábban kilátásba helyezte Csíkszeredának, Hargita megyének Budapesttel vagy akár Bukaresttel történő összekötését, mivel egy repülőtér több beruházót és turistát vonzana a térségbe. Borboly Csaba megyeelnök szerint a fejlesztéspolitikai, gazdasági és turisztikai szempontból egyaránt fontos. „A fejlesztést össze lehet ezt hangolni más programokkal, például a turizmus növelésével, valamint a katasztrófaelhárítással. Január folyamán Hargita Megye Tanácsa energiagazdálkodási ügynöksége és elemzőcsoportja felmérést készít a légi forgalmi igényről, ami segítséget nyújt a légi utas és áruszállítással foglalkozó vállalatok vonzásában" – jelentette ki a Megyei Tanács elnöke – írja a Magyar Hírlap.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net