Új elnök az Erdélyi Kárpát Egyesület élén

Új elnök az Erdélyi Kárpát Egyesület élén

Tavaszi küldöttgyűlését tartotta az Erdélyi Kárpát Egyesület Tusnádfürdőn, a következő, XXIV. EKE-vándortábor helyszínén.

Ennek során a 15 EKE-tagszervezet képviselői és a jelenlegi országos vezetőség új elnököt választott dr. Kovács Lehel István személyében. Az új elnök – aki 2009 óta EKE-tag és az Erdélyi Gyopár munkatársa, 2015 februárjától pedig a brassói EKE elnöke. Dr. Kovács Lehel István 1975-ben született Brassóban, informatikus, jelenleg a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója.

Mint ismeretes, a tavaly nyáron tartott EKE-küldöttgyűlésen nem sikerült elnököt választani, ezért Kiss Tibor országos alelnök egy évre elvállalta a megbízott elnöki tisztséggel járó teendők végzését.

Megválasztása után az új elnök, Kovács Lehel István átvette Kiss Tibortól az EKE-zászlót, illetve a Magyar Örökség-díjat jelképező kitűzőt. Elmondta, a 123 esztendeje megalapozott szervezet múltjára szeretne építkezni, felhasználva a jelen adta technikai lehetőségeket, eleget tenni a mai turisták igényeinek. Az EKE hármas célkitűzését, amely a természetjárás, honismeret és környezetvédelem pártolását foglalja magában, szeretné megismertetni és megszerettetni a felnövekvő generációval is.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net