Tilos az osztálypénz!

Tilos az osztálypénz!

Törvénytelen, büntethető gyakorlat az, ha az iskola szerepet vállal az osztálypénz gyűjtésében – jelentette ki Remus Pricopie oktatásügyi miniszter azt követően, hogy országos visszhangot keltett egy követelőző tanító esete.

Csütörtökön a rendőrségen is tanúvallomást tett az a bukaresti szülő, aki korábban egy szülői értekezleten készült felvételt tett közzé egy videómegosztó portálon. A felvételen gyermeke női tanítója szemrehányást tesz a szülőknek, amiért csak ötven lejt voltak képesek összegyűjteni, hogy karácsonyi ajándékot vegyenek az iskola különböző beosztású alkalmazottainak.

A hírtelevíziók által bemutatott felvételen maga a tanító indokolja követelését azzal, hogy az ajándékozás általánosan elterjedt, balkáni gyakorlat a román állami intézményeknél. A pedagógus birkáknak és tökfejeknek nevezte a szülőket, amiért ezt nem tudják. Azt mondta: akkor is több pénzt tettek az ajándékalapba a szülők, amikor cigány gyerekeket tanított, és kifejtette, hogy ennyi pénzből legfeljebb az őrző-védőknek vehetnek egy-egy sört, de az iskola titkárságának, könyvtárosának, informatikusának nem telik belőle.

Egy másik szülő a rendőrségen elmondta, a tanév kezdete óta már 600 lejt fizetett be az iskolának különböző, a tanító által jelzett hiányosságok pótlására.

Az ügyben fegyelmi vizsgálatot indított a bukaresti Tanfelügyelőség. Az iskola igazgatóját felfüggesztették tisztségéből, a szülőket pedig felkérték, tegyenek feljelentést az olyan pedagógusok ellen, akik ajándékokat követelnek. Az érintett tanító ügyében pénteken dönt az iskola igazgatótanácsa.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net