Hívná az RMDSZ-t

Hívná az RMDSZ-t

Victor Ponta miniszterelnök meghívná a bukaresti kormányba a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ), amennyiben a hetek óta tartó koalíciós válság nyomán a Nemzeti Liberális Párt kilépne a kabinetből – derült ki a politikus egy vasárnap esti nyilatkozatából.

Ponta az Antena 3 hírtelevízió műsorában elmondta: az SZDP körül kialakított Szociáldemokrata Szövetség (USD) a liberálisok távozása esetén is rendelkezne egy törékeny többséggel a parlamentben, de számára nem jelentene gondot, hogy az esetleges kritikákat vállalva meghívja az RMDSZ-t is a kormányba.

A politikus szerint a társadalmi békének is jót tenne az RMDSZ kormányzati részvétele. Úgy vélekedett: azért is be kell vonni az ország legjelentősebb kisebbségét a politikai struktúrákba, hogy az ne radikalizálódjék.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke korábban újságírói kérdésre kijelentette, az RMDSZ nem tárgyalt az esetleges kormányra lépésről Victor Ponta miniszterelnökkel. Hozzátette, fel sem vetődött a szövetség kormányra lépésének a kérdése, erről az állandó tanács szombati ülésén sem tárgyaltak. Az elnök határozottan cáfolta a román sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint a szövetség a kormányra lépésről tárgyal. Hozzátette, nem is hívták efféle tárgyalásra a szövetség képviselőit. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net