Hivatalban az új kormány

Hivatalban az új kormány

Letették a hivatali esküt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részvételével alakult, Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök vezette új kormány miniszterei szerdán este, köztük a magyar érdekképviselet által jelölt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter és Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

A miniszterek a román elnöki hivatalban tették le a hivatali esküt. Traian Basescu román államfő előzőleg bejelentette: megállapodott Victor Ponta miniszterelnökkel abban, hogy az új kabinet a parlament elé terjeszti megerősítésre politikai programját. Az államfő korábban alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg a kormányátalakítással kapcsolatban és meg akarta várni az ellenzék alkotmányossági óvásának elbírálását.

Az RMDSZ újabb kormányzati szerepvállalása nagy valószínűséggel nem fog áttörést eredményezni a kisebbségi jogok terén, viszont lehetőséget teremt az erdélyi magyarság szempontjából fontosnak tartott kérdések kormányzati napirenden tartásához – állapította meg legfrissebb elemzésében a Mensura Transylvanica erdélyi politikaelemző intézet. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net