Ügynökök országa

Ügynökök országa

Vasárnap este a B1 hírtelevízió élő adásában fedte fel Robert Turcescu újságíró, hogy titkosügynök volt. (Frissítve!)

Az erre vonatkozó dokumentumokat személyes blogján tette közzé. Turcescu vélhetően a katonai hírszerzésnek dolgozott alezredesi rangban. A Traian Băsescu elnök iránti szimpátiájáról közismert Turcescut néhány nappal ezelőtt Victor Ponta miniszterelnök apósa, Ilie Sârbu vádolta meg azzal, hogy titkosügynök volt.

Ezt megelőzően az államelnök fedte fel, név említése nélkül, hogy az államelnök-jelöltek között egy jogi végzettséggel rendelkező volt titkosügynök lehet. A jogi végzettséggel rendelkező jelöltek Elena Udrea, Monica Macovei és maga Victor Ponta miniszterelnök. Hétfő reggel az Evenimentul Zilei napilap internetes oldalán a szintén Băsescu-szimpatizáns Ion Cristoiu újságíró nevezte meg azt a személyt, akire az elnök utalt: véleménye szerint  ez maga Victor Ponta miniszterelnök lenne.

Nem valószínűtlen, hogy Turcescu vélhetően a Traian Băsecu és Victor Ponta közötti harc járulékos áldozata, a Gandul hírportál hétfő reggel Victor Ponta miniszterelnököt idézi, aki azt állítja, hogy Traian Băsescu az egykori Szekuritáté tisztje volt. Néhány nappal ezelőtt Robert Turcescu a B1 hírtelevízióban futó esti műsorában viszont azt állította, hogy Victor Ponta miniszterelnök apósa, Ilie Sârbu valamelyik külföldi hírszerző szolgálat titkosügynöke volt.

Politikai kommentátorok szerint az sem kizárt, hogy mindez egy jól meghatározott cél érdekében, egy jól megírt forgatókönyv alapján megrendezett színjáték.

Egyébként a titkosügynökök kilétének felfedése törvénybe ütköző cselekedet, 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

2014.09.23.: Sok a kérdőjel a Robert Turcescu által bemutatott dokumentumok körül, többen vitatják azok valódiságát, állítva, hogy hamisítványok, hogy rajta tévesen tüntették fel az újságíró személyi számát, hogy titkosügynök esetén az azt foglalkoztató szolgálat nem bocsát ki fizetési papírt stb. Egyre inkább valószínű a jól megszervezett forgatókönyv alalpján zajló akció hipotézise.

 

(fotó: catavencii.ro)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net