Elítélték Nagy Zsoltot

Elítélték Nagy Zsoltot

Kedden a Legfelsőbb Bíróság jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Nagy Zsolt volt minisztert a stratégiai privatizációk perében.

Kerekes Gábort szintén négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték – írja a Mediafax. Ugyanebben az ügyben Codruș Șereș volt gazdasági miniszter négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

A volt minisztert egy évvel szelőtt az úgynevezett postaperben 3 év és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték jogerősen hivatali mulasztásért. Azzal vádolták, hogy egy kormányhatározattal segítette magántulajdonba átjátszani egy közvagyonnak számító bukaresti állami ingatlant, amelyet a Román Posta tőkeapportként vitt be egy magáncégekkel közös vállalkozásba.

Nagy Zsolt korábban mindkét ítéletet égbekiáltó igazágtalanságnak nevezte. A postaperrel kapcsolatban bejelentette: a strasbourgi Európai Emberjogi Bírósághoz fordul. Tavaly nyílt levélben, interjúkban állt ki igaza mellett, érveit pedig háttérbeszélgetéseken újságírókkal is megosztotta.

A második perben jogerőssé vált ítélettel a felfüggesztett börtönbüntetés is letöltendővé válik. Az RMDSZ volt vezető politikusának néhány órán belül jelentkeznie kell valamelyik rendőrőrsön, hogy megkezdje a kiszabott börtönbüntetések végrehajtását. Ha ezt nem teszi meg, elfogatóparancsot adnak ki ellene.

Kelemen Hunor szövetségi elnök a maszol.ro-nak nyilatkozva érthetetlennek nevezte az ítéletet. (maszol)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net