Lehallgatták Korodi és Kovács telefonbeszélgetéseit

Lehallgatták Korodi és Kovács telefonbeszélgetéseit

Hírügynökségek és hírtelevíziók szerint Korodi Attila volt környezetvédelmi miniszter és Kovács Attila brassói RMDSZ-elnök neve is felmerült az elmúlt 25 év egyik legnagyobb korrupciós ügyében.

A Mediafax és a Realitatea TV szerint az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) bírósági engedéllyel hallgatta le, illetve figyelte meg Korodi Attila (fotó) volt környezetvédelmi minisztert,  akit a 304 millió eurós erdőrestitúciós ügyben letartóztatott brassói K. J. vállalkozó környékezett volna meg, azzal, hogy audencián fogadja két barátját.

Az ügyészek szerint K. J. telefonon Kovács Attila Brassó megyei RMDSZ-elnöktől is azt kérte, hogy járjon közbe azért, hogy Pásztor Sándor minisztériumi államtitkár fogadja küldötteit – erről a kettejük lehallgatott és a Realitatea TV által közölt telefonbeszélgetés leirata tanúskodik.

Korodi Attila azt mondja, hogy tudta, hogy a DNA megfigyeli, s hogy K. J. vállalkozóval csak egyszer találkozott, néhány percre Brassóban. A volt miniszter azt nyilatkozta, hogy jó kapcsolatokat ápol Kovács Attilával, de sosem beszéltek K. J. vállakozóról – közölte ma a Mediafax hírügynökség.

Korodi megkörnyékezése nem vezetett eredményre, az ügy vádlottai nem tudtak Pásztor Sándor államtitkárhoz eljutni, akinek az lett volna a szerepe, hogy megkönnyítse a kapcsolatfelvételt a Romsilva azóta letartóztatott igazgatójával.

A volt miniszter a jövőben tanúként jelenik meg a bírósági eljárás során.

Mint ismeretes, a DNA brassói ügyészei vizsgálják ezt a megakorrupciós ügyet, amelyben  volt igazságügyi miszter, a parlament tagjai, üzletemberek, bírák stb. vannak letartóztatva, köztük a brassói Ioan Adam ügyvéd, volt képviselő, Viorel Hrebenciuc volt képviselő, Paltin Sturdza herceg, a brassói K. J. vállalkozó, Ördög Loránd András bíró stb. Az ügynek jelenleg 18 vádlottja van.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Kovács Attila Brassó megyei RMDSZ-elnök telefonbeszélgetései nyilvánosságra kerülnek.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net