Mi és ki az EU-konform?

Mi és ki az EU-konform?

Bogdan Aurescu külügyminiszter felhívta telefonon Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, hogy személyesen is szót emeljen egy budapesti tüntetés miatt, amelyen Romániát az Európai Unió Iszlám Államának nevezték - tudósít az MTI.

A Külügyminisztérium korábban sajtónyilatkozatban utasította el György-Mózes Árpádnak, a Székelyföldért Társaság elnökének idézett kijelentését, amely a Székely szabadság napján, kedden rendezett budapesti tüntetésen hangzott el.

A bukaresti kommüniké szerint Aurescu beszélgetésük során magyar kollégájának is kifejtette: Románia számára elfogadhatatlan egy ilyen minősítés, és összeegyeztethetetlen azzal az európai szellemiséggel, amelynek a jellemeznie kéne a román-magyar jószomszédi kapcsolatokat és stratégiai partnerséget.

A külügyminiszter kifejezte reményét, hogy Magyarország nemzeti ünnepének március 15-i megünneplése vagy az 1990-es (március 19-20.) marosvásárhelyi események 25. évfordulója nem szolgáltat alkalmat arra, hogy a magyar tisztségviselők a két ország közti alapszerződést, illetve a román alkotmányt sértő kijelentéseket tegyenek.

A Hősök terén tartott budapesti demonstráción (fotó) György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke azt mondta: „Románia a 21. század Európai Uniójának az Iszlám Állama", ugyanis szerinte a román hatóságok döntéseikkel hetente fejeznek le olyan alapvető demokratikus jogokat, mint a gyülekezési, a szabad véleménynyilvánítási és a nemzeti identitáshoz való jog” – írja az MTI.

 

Alig két hete, hogy egy magasrangú állami tisztviselő, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) frissen kinevezett elnöke, Eduard Hellvig „Moszkva trójai falovának” nevezte Magyarországot.

Neki, nyilván szabad.

 Csak miért hallgat ilyenkor a Magyar Külügyminisztérium?

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net