Autonómiakövetelés – közbiztonsági veszélyforrás?

Autonómiakövetelés – közbiztonsági veszélyforrás?

A közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését a 2015-2020-as romániai közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia, amelynek tervezetét kedden bocsátotta közvitára a Belügyminisztérium.

A tárca honlapján közzétett dokumentum a polgárok biztonságát fenyegető veszélyek között első helyen említi "a rasszizmust, idegengyűlöletet, szélsőségességet és az intolerancia minden más formáját, amely etnikai autonómia elérését célozza egyes térségek vagy régiók számára".

A Belügyminisztériumi tervezet szerint a bűnözés növekedése, a földrajzi térségek közti életszínvonalbeli különbségek, az esetleges európai vagy regionális gazdasági válságok és a tüntetések elfajulása is veszélyt jelenthet a közbiztonságra.

A dokumentumhoz csatolt indoklás szerint a hosszú távú közbiztonsági stratégia a közrendvédelem hatékonyságának növelését célozza olyan körülmények között, amikor az unión belüli utazási szabadság új lehetőségeket nyitott a bűnözők számára, és Románia közelében megsokszorozódtak az instabil térségek.

A közbiztonsági stratégiát - a közvitát követően - a kormány elé terjesztik elfogadásra. (MTI)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net