Markó Attila lemondott mandátumáról – nem tér haza

Markó Attila lemondott mandátumáról – nem tér haza

Markó Attila parlamenti képviselő lemondott mandátumáról. (Frissítve!)

A politikus ezt Facebook-oldalán jelentette be. A Képviselőháznak ma kellett volna szavaznia  mentelmi jogának megvonásáról, mint ismeretes, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) két ügyben vizsgálja és kérte letartóztatását. Markó Attila több esetben is a vádhatóság rendelkezésére bocsátotta ártatlanságának bizonyítékait, ezt azonban a DNA figyelmen kívül hagyta.

Markót háromrendbeli hivatali visszaéléssel vádolják, azzal, hogy a vagyonrestitúciós hatóság (ANRP) bizottsági tagjaként hagyott volna három olyan kártalanítást, amelyben egy állítólagos 75 millió eurós károkozást állapítottak meg.

Markó Attila jelenleg Budapesten tartózkodik.

Markó Attila szerdán a Krónikával közölte: amennyiben a DNA valóban kéri a kiadatását, akkor sem tér haza, Magyarországon várja ki a procedúra végét, mivel továbbra sem bízik a román igazságszolgáltatásban.

„Semmi okom, hogy bízzak benne. Ott van a Mikó-ügy, a Bica-dosszié" – sorolta egyrészt a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium esetét, amelynek jogos restitúciója miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, illetve azt a kárpótlási ügyet, ami miatt egyszer már kérték az előzetes letartóztatásának a jóváhagyását. „Zavarja őket, hogy hangosan kimondok igazságokat. És egy ember, aki egész életében emberi jogokkal foglalkozott, nem tudja elviselni az emberi jogok igazságtalan megsértését. Pláne ha ártatlan" – jelentette ki a Krónikának Markó.

 

„Mi továbbra is bízunk Markó Attila ártatlanságában, akinek lemondását bátor és korrekt lépésnek tartom. Azzal a döntésével, hogy a letartóztathatóságáról szóló mai szavazás előtt benyújtja a lemondását, egyrészt saját magáról, másrészt az RMDSZ-ről is levett abból a nyomásból, amit az utóbbi napokban érezni lehetett. Ő éveken keresztül tagja volt azoknak a bizottságoknak, amelyek az igazságtételt tűzték ki célul a kommunista rezsim államosításával kapcsolatosan. Azt gondolom, hogy Markó Attila az ingatlanvisszaszolgáltatások, és a kárpótlási bizottságban a dossziék elbírálása során azt a helyes, törvényes utat követte, amely az igazságtételről szól. A visszaszolgáltatási folyamat a tulajdonjog helyreállításán és a jóvátételen túl a társadalmat is alakítja” – nyilatkozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

 

Markó Attila nyílt levele ide kattintva tekinthető meg.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net