Figyelik az ukrajnai eseményeket

Figyelik az ukrajnai eseményeket

Magyarország elsősorban az ottani magyarok szemszögéből figyeli az ukrajnai eseményeket, ezért is konzultált a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének (KMKSZ) elnökével - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Az ukrajnai helyzet megoldásának kulcsa nem a kijevi parlament elnökének a kezében van - válaszolta Kövér László a Miskolci Egyetemen egy rendezvény előtt az MTI azon kérdésére, hogy felvette-e a kapcsolatot az ukrán országgyűlés elnökével. Konzultált azonban
Kovács Miklóssal, a KMKSZ elnökével, mivel "elsősorban a kárpátaljai magyarok szemszögéből figyeljük" az ottani eseményeket.
Azt mondta: nem hiszi, hogy Magyarország alapvető hozzájárulást tud adni az ukrán belpolitikai helyzet megoldásához, "még a nagyhatalmaknak is komoly erőfeszítésükbe telik, hogy megpróbáljanak közvetíteni". Egyelőre nem tűnik konkrét veszélynek, ám nem kizárható, "hogy az ottani magyarok kárvallottjai, elszenvedői lesznek ennek az anarchiába hajló konfliktusnak, és szeretnénk ezt megelőzni" - tette hozzá.
Kövér László arra is kitért, hogy az ukrán helyzet mind gazdasági, mind biztonságpolitikai szempontból kihatással van Magyarország helyzetére is. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net