Mészárlás Párizsban

Mészárlás Párizsban

Három férfi támadt tegnap a párizsi Charlie Hebdo baloldali szatirikus hetilap szerkesztőségére. A támadásnak 12 halálos áldozata van, 12-en pedig megsérültek. Ma gyásznapot rendeltek el Franciaországban.

Rendőrségi közlések szerint szerda délelőtt 11:30-kor három, fekete símaszkot viselő felfegyverzett férfi hatolt be a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe. Az épületben tüzet nyitottak, és tizenkét embert – tíz újságírót és két rendőrt – öltek meg, majd tucatnyit megsebesítettek.

A támadás során a terroristák azt kiabálták: Allah Akbar!; illetve, hogy Megbosszultuk a prófétát! A lap rendszeresen közöl iszlám- és keresztényellenes karikatúrákat, ez motiválhatta a támadást, amire egyébként nem először került sor.

Szerda este rendőrségi források megerősítették, hogy azonosították a délelőtti párizsi terrortámadás elkövetőit. Hivatalosan ugyan egyelőre nem erősítették meg, de egy ismert iraki dzsihádista testvérpár lehetett a két gyilkos, 18 éves társukról csak annyit tudni, hogy "hajléktalan" és szerepel egy francia gimnázium névjegyzékében. Az egyik támadó később feldta magát. (brasso.ro/nol/mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net