Lezuhant egy repülőgép az Alpokban

Lezuhant egy repülőgép az Alpokban

Százötven emberrel a fedélzetén lezuhant a Germanwings egyik Airbusa a francia Alpokban, Barcelonnette városától délre. Nincs túlélője a katasztrófának. Az áldozatok közül 45-en spanyol állampolgárok, 67-en németek.

Az Airbus A-320-as fedélzetén 144 utas és 6 fő (2 pilóta és 4 utaskísérő) személyzet tartózkodott, összesen 150 ember - erősítette meg a híreket a Germanwings. Az utasok közt két kisbaba is volt. Manuel Valls francia miniszterelnök szerint egy helikopternek sikerült leszállnia a roncsoknál, és megerősítette, hogy nincs egyetlen túlélő sem. Tizenkét helikopter vesz részt a kutatásban, horrorisztikusnak írták le a becsapódás helyszínét.

A Germanwings vezérigazgatója, Thomas Winkelmann a délután három órás, kölni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lezuhant gép jó műszaki állapotban volt, az utolsó rutinellenőrzése tegnap történt, és 2013 nyarán volt utoljára nagyobb szervizelésen. A gépet vezető pilótának több mint tízéves rutinja volt, és több mint 6000 repült órája volt Airbus-gépen. A Lufthansa technikai csoportja úton van a helyszínre, de addig, amíg nem vizsgáltak át mindent, nem tudnak semmit mondani a baleset okairól.

"A repülőgép teljesen szétroncsolódott, a legnagyobb darab, ami megmaradt belőle, nem nagyobb egy autónál" - nyilatkozta a Les Echos-nak Alpes-de-Haute-Provence megye tanácselnöke. A zuhanás helyszínén hangos robajról számoltak be szemtanúk. (Index)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net