A másodpilóta öngyilkos akart lenni

A másodpilóta öngyilkos akart lenni

Az Alpokban lezuhant német utasszállító másodpilótája vélhetően szándékosan semmisítette meg a gépet - erről a balesetet vizsgáló marseille-i ügyész számolt be.Brice Robin sajtótájékoztatóján közölte: a másodpilóta egyedül irányította a repülőt a katasztrófa bekövetkeztekor, ő volt az, aki a gép végzetes süllyedését előidézte.

A német utasszállító másodpilótája nem volt hajlandó kinyitni a pilótafülke ajtaját, és vélhetően szándékosan vezette földnek a repülőgépet - közölte a marseille-i ügyész. Brice Robin leszögezte: a másodpilóta egyedül irányította a repülőt a katasztrófa bekövetkeztekor, ő volt az, aki a gép végzetes süllyedését előidézte. A huszonnyolc éves német másodpilóta, Andreas Lubitz bár egy szót sem szólt ez alatt az idő alatt, de végig normálisan lélegzett, nem vesztette el eszméletet - mondta Robin a pilótafülke kommunikációját rögzítő fekete doboz felvételeire hivatkozva.Az ügyész kiemelte: a másodpilótának nem voltak ismert terrorista kapcsolatai, a hatóságoknak nincs okuk terrorcselekményre gyanakodni.

A felvételek tanúsága szerint a kapitány távozott a pilótafülkéből, vélhetően a mellékhelyiségbe. Amikor megpróbált visszatérni, a másodpilóta szándékosan nem nyitotta ki az ajtót. A becsapódás előtti percekben dörömbölés hallatszott a pilótafülke ajtaján és a süllyedést jelző riasztók is megszólaltak, de a másodpilóta egy szót sem szólt. Az utasok a felvételek szerint csak röviddel a becsapódás előtt kezdtek el sikoltozni.

A nyomozást segítő német szakértő megerősítették a francia ügyészség álláspontját, amely szerint a másodpilóta vélhetően szándékosan pusztította el a gépet - jelentette ki Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter. (MTI)

 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net