A színek labirintusában

A színek labirintusában

II. Mattis Teutsch János Nemzetközi képzőművészeti kiállítást és rajzversenyt tartanak az V-XII. osztályos diákok részére  május 24-én Brassóban. 

A Brassói Evangélikus Lutheránus Egyházközség, az Evangélikus- Lutheránus Püspökség, a brassói katolikus, református és unitárius egyházközségek és barcasági pedagógusok immár negyedik alkalommal szervezik meg a Barcasági Vallásos Vers- és Énekmondó versenyt május 24-25-én, melynek keretében kap helyet a II-ik Mattis Teutsch János Nemzetközi képzőművészeti kiállítás és rajzverseny az V-XII. osztályos diákok részére.

. A verseny célja: Versenyünkkel arra a kérdésre keressük a választ, hogy a mai magyar gyermekeknek mi jut eszébe Mattis Teutsch Jánosról, továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar társadalom figyelmét a tevékenységére, alkotásaira, sokszínűségére felhívni, hogy gyermekeink már gyerekkorukban megismerhessék eme varázslatos világ egy-egy szegletét. Mattis Teutsch János (1884–1960) erdélyi magyar festő, szobrász és grafikus. Az avantgárd művészetek európai rangú mestere, aki alkotó módon kapcsolódott be az expresszionizmus, a kubizmus és az absztrakt művészet stílusirányzataiba, s felépítette gazdag életművét is. (Bővebben lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mattis_Teutsch_J%C3%A1nos)

Az esemény támogatói és társszervezői: a Brassói Evangélikus- Lutheránus Egyházközség, a Wildt József Tudományos Társaság, a bukaresti Oktatási Minisztérium, a bukaresti Ady Endre Líceum, az apácai Pro Apáczai és Bartalis egyesület, a brassói Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület, az Erdélyi Művészet folyóirat szerkesztősége, a Brassói Lapok napilap szerkesztősége, a kovásznai Városi Galéria vezetősége, a Hétfalusi Magyar Ifjusági ház, a brassói Via Barcensis Egyesület, szentgyörgyi Magma Kortárs Galéria, Brassai Tv szerkesztősége.

A verseny szervezői: dr. Bencze Mihály matematikus, Koszta István evangélikus lelkész, Vetró B. Sebestyén András képzőművész

Részvételi feltétel : részt vehet a Kárpát-medence bármely magyar tannyelvű iskolájába járó V-XII. osztályos tanuló. A versenyre beküldhető minden olyan alkotás, melynek témája kapcsolódik a II.-ik alkalommal meghírdetett Mattis Teutsch János képzőművészeti kiállítás és tehetségkutató verseny - A SZÍNEK LABIRINTUSÁBAN címhez. A munka hátoldalán kell feltüntetni a mű címét, a készítő nevét, korát, iskolája nevét, osztályát, címét, tanára nevét és mobil telefonszámát.

Az alkotások mérete: A/3-as, és bármilyen technikával készülhetnek.

Alkalmazott tehnikák: bármilyen technika megengedett. (rajzolás, festés,vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, kollázs, vegyes technika, fotómontázs, pác, stb)

A verseny feltételei: egy versenyző maximum két alkotással indulhat. Lehet figurativ, de várunk absztraktabb, elvontabb megközelítéseket, értelmezéseket is. A munkákat nem kell semmilyen alapra ragasztani. Kizárólag olyan műveket fogadunk el, amellyel más versenyen nem indult az alkotó. A versenyen csak saját alkotással lehet részt venni. Csoportos nevezés nincs. A rajz beküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a verseny részvételi kiírásában foglaltakat, és hozzájárul, hogy a szervező a beküldött és kiválasztott alkotásokat a honlapján, promóciós anyagaiban, rendezvényein térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja, az alkotásokat kiállításokon, rendezvényeken szerepeltesse. Az alkotó nevét, életkorát, nevezési kategóriáját, elérhetőségét (cím, telefon, e-mail cím) és az alkotás címét kérjük a beküldött munka hátoldalán olvashatóan feltüntetni. A szervezőket nem terheli felelősség az olvashatatlan vagy téves adatszolgáltatásért. Az alkotás elküldésével a törvényes képviselő beleegyezését adja a versenyen való részvételhez. Az alkotás beküldésével a versenyző törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy az alkotás a versenyt követően további felhasználásra kerüljön (a rajzokat nem kapja vissza az alkotó), illetve a rendezőbizottság tulajonát képezze. A beérkezett munkák a Brassói Evangélikus- Lutheránus Egyházközség gyűléstermének falait fogják díszíteni. Az alkotásokat háromévenként album formájában is szeretnénk megjelentetni.

Beküldési határidő: 2014. május 20.

Az alkotásokat a következő címre küldjék: Biserica Evanghelica Maghiara,str. Iuliu Maniu nr. 2, 500091 Braşov, România.

A borítékon kérjük feltüntetni: Concurs de desen si pictura II.HANS MATTIS TEUTSCH

A kiállítás helyszíne:a brassói Evangélikus- Lutheránus Egyházközség kiállítóterme. (str. Iuliu Maniu nr. 2, 500091 Braşov, România).

A kiállítás megnyitója és eredményhirdetés: 2014.május 24-én , 10.30 órától

A nyerteseket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztatjuk, a díjakat és okleveleket pedig postázzuk (az alkotások hátoldalán feltüntetett címre, vagy a beküldő intézmény címére)

Az elbírálás szempontjai: A verseny szabályainak betartása; az alkotások beküldési feltételeinek teljesülése.

A három legsikerültebb, legötletesebb alkotást díjazzuk. A kiemelkedően kreatív munkák beküldőit támogatoink által felajált értékes különdíjjakkal jutalmazzuk valamint, médiapartnereink jóvoltából szintén díjakat osztunk ki. A díjazott versenyzők felkészítő pedagógusai is elismerő oklevelet kapnak.

Az elbíráló bizottság tagjai:

· Ábrahám Imola, grafikus, a brassói Áprily Lajos Főgimnázium művészettörténet és vizuális nevelés tanára

· Dimény András, festőművész, a brassói UAP alelnöke, a Hans M. Teutsch Művészeti Líceum tanára

· Vetró B. Sebestyén András, grafikus, a brassói tanfelügyelőség metodistája, a brassói művészeti líceum tanszékvezetője

Az alkotások beérkezési határideje: 2014. május 20.

Kapcsolattartó személy: Vetró B. Sebestyén András

Tel.0040-740-194043

e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net