GastroPan Brassóban

GastroPan Brassóban

torta.jpgA 6. alkalommal megszervezett GastroPan Expo nyílt meg pénteken Brassóban a székelyudvarhelyi PanGastRo Egyesület és a Boro Info Kft. szervezésében. A kiállítás ma és holnap is tart.

Dél-kelet Európa legrangosabb sütő-, cukrász és vendéglátóipari kiállítására 23 országból érkeztek kiállítók. A standokon a sütéshez szükséges nyersanyagokat, tészta- és péksüteményeket készítő gépeket, csomagolóanyagokat, kávégépeket, kézi készítésű csokoládéhoz és fagylalthoz szükséges kellékeket is találunk.

A pénteki nap a cukrászkészítmények napja volt. A kiállító csarnok emeletén két kategóriában szerveztek versenyt: az Év tortáját kellett a zsűrinek kiválasztania, illetve a legjobban sikerült cukrászkészítmény kellett megjelölnie.

A kiállításon különlegesség volt még a grillázst bemutató stand is. A Magyarországi Grillázsszövetség elnöke, Rimóczi László helyben is készített grillázsokat -- amelyek karamellizált cukor, magok és szárított gyümölcs keverékéből álltak össze. Magyarországon ez hagyományosan az úgynevezett vőlegénytorta alapja, amit az esküvő napján összetörnek. Ahány darabra tört annyi boldog pillanat jut az ifjú párnak.

Érdekesek voltak még a gyümölcsökből és zöldségekből készített faragványok. Hihetetlennek tűnik, de jégretekből csodálatos rózsákat alakítottak ki. Valóságos virágkompozíciókat készítettek sárgarépából, uborkából.

A kiállítás ma és holnap is tart. A mai napon az Év kenyerét kell kiválasztania a zsűrinek és hidegtálakat is kiállítanak. Vasárnap az Év fagyiját választják ki.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net