Fekete-fehér

Fekete-fehér

Klaus Johannis elnökjelöltsége megosztotta a hazai németséget, nem mindenki ért egyet politikai ambícióival.

Erre bizonyíték a Német Demokrata Fórum Brassó megyei szervezetének a sajtótájékoztatóján elhangzottak: a megyei szervezet elnöke, Wolfgang Wittstock (a fotón) szerint a Brassó megyei szász nemzetiségű szavazók saját lelkiismeretük szerint szavazhatnak, tekintettel a Johannis jelöltségével kapcsolatos megosztottságra. A megyei elnök szerint a szervezetnek, etnikai jellegére való tekintettel, semlegesnek kellene lennie, csak így tevékenykedhet igazán hatékonyan a hazai németek érdekében, így kerülhetik el a szervezeten belüli megosztottságot – ő szeméyesen ezt az álláspontot képviseli, mondta el a sajtótájékoztatón.

Közölte azt is, hogy a NDF vezető testülete pénteken Nagyszebenben ülésezik, ahol napirendre kerül a liberális párti Johannis támogatásának a kérdése is. Wittstock szerint a vezető testületben nagyon erős a Johannis politikai támogatására vonatkozó szárny. 

Nagyszebenben például az NDF képviselői testülete a Megyei Tanácsban a szociáldemokratákat, és nem a Johannis vezette liberálisokat támogatja szazatával. 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net