Felelőtlenség vagy álbotrány?

Felelőtlenség vagy álbotrány?

A Brassó Megyei Egészségügyi Igazgatóság, karöltve a Fogyasztóvédelmi Hivatallal és a Prefektúrával leállítatta a brassói nulladik osztályos gyermekeknek járó egészségügyi csomagok kiosztását.

A hivatalos indok az, hogy a csomagban, többek között, ginzenget, kálciumot és magnéziumot tartalmazó multivitaminok, immunerősítő készítmények vannak, amelyek egy része nem a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek készült, ezért ártalmasak lehetnek a kicsik egészségére – nyilatkozta Mihai Mohaci SZDP-s alprefektus. A Fogyasztóvédelmi Hivatal 30 ezer lejre akarja büntetni a Polgármesteri HIvatalt, mert az egészségügyi hatóságok tudta és jóváhagyása nélkül osztotta ki az ominózus készítményeket. Sorin Susanu fogyasztóvédelmi hivatali igazgató szerint már maga a tabletták léte is veszélyt jelent.

A táplálékiegészítőkből eddig Brassó nyolc iskolájába jutott, a Tanfelügyelőség szerint a tanítónők az iskolai üzenőfüzetben hívják fel a szülők figyelmét arra, hogy azokat a készítményeket, amelyek kizárólag a felnőtteknek szólnak, ne adják gyermekeiknek. A Városháza a botrány kirobbanását követően úgy döntött, hogy az egészségügyi csomagból kiveszik a kifogásolt készítményeket, de benne marad a fogkefe, a fogkrém, a tízórais doboz és a vizesüveg.

A Prefektusi Hivatal a Városházától bekérette az ingyenes tanszercsomagokkal kapcsolatos dokumentumokat is, többen úgy vélik, hogy a fő kormánypárt politikai jellegű bosszúhadjáratáról van szó. (Fotó: brasovevents)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net