Ország

Markó Attila lemondott mandátumáról – nem tér haza

Markó Attila lemondott mandátumáról – nem tér haza

Markó Attila parlamenti képviselő lemondott mandátumáról. (Frissítve!)

A politikus ezt Facebook-oldalán jelentette be. A Képviselőháznak ma kellett volna szavaznia  mentelmi jogának megvonásáról, mint ismeretes, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) két ügyben vizsgálja és kérte letartóztatását. Markó Attila több esetben is a vádhatóság rendelkezésére bocsátotta ártatlanságának bizonyítékait, ezt azonban a DNA figyelmen…

Bővebben

Letartóztatási jóváhagyás!

Letartóztatási jóváhagyás!

A Képviselőház jogi bizottsága jóváhagyta a Korrupcióellenes Ügyészségnek (DNA) a Markó Attila RMDSZ-képviselő letartóztatására vonatkozó igényét.

A jogi bizottság jóváhagyása azonban konzultatív jellegű, a Képviselőház plénumának kell kimondania, szavazással, a végső szót a letartóztatásra vonatkozóan. Markó Attila tavaly óta Magyarországon tartózkodik, a DNA közleményében azt állítja, hogy szökésben van.

A…

Bővebben

Mi és ki az EU-konform?

Mi és ki az EU-konform?

Bogdan Aurescu külügyminiszter felhívta telefonon Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, hogy személyesen is szót emeljen egy budapesti tüntetés miatt, amelyen Romániát az Európai Unió Iszlám Államának nevezték - tudósít az MTI.

A Külügyminisztérium korábban sajtónyilatkozatban utasította el György-Mózes Árpádnak, a Székelyföldért Társaság elnökének idézett kijelentését, amely a Székely szabadság…

Bővebben

Markó Attila letartóztatását kérik!

Markó Attila letartóztatását kérik!

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ismét Markó Attila RMDSZ-képviselő letartóztatását kéri.

A DNA ma Tiberiu Nitu országos főügyészhez fordult, kérve, hogy az a maga során a Képviselőháznál igényelje a Magyarországon tartózkodó brassói származású képviselő letartóztatásának a jóváhagyását.

Mint ismeretes, Markó Attilát azzal vádolja az ügyészség, hogy az országos restitúciós bizottság tagjaként…

Bővebben

Már nem vonzó az EU!

Már nem vonzó az EU!

Izland visszavonta az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét.

A lépésre két évvel azután került sor, hogy az észak-európai országban euroszkeptikus, jobbközép kormány került hatalomra, amely ígéretet tett arra, hogy leállítja a 2009-ben elindított csatlakozási folyamatot. Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszter közleménye szerint „Izland érdekeit jobban szolgálja, ha kívül marad az Európai…

Bővebben

Autonómiakövetelés – közbiztonsági veszélyforrás?

Autonómiakövetelés – közbiztonsági veszélyforrás?

A közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését a 2015-2020-as romániai közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia, amelynek tervezetét kedden bocsátotta közvitára a Belügyminisztérium.

A tárca honlapján közzétett dokumentum a polgárok biztonságát fenyegető veszélyek között első helyen említi "a rasszizmust, idegengyűlöletet, szélsőségességet és az intolerancia minden más formáját, amely etnikai autonómia…

Bővebben

Maradhat az Igazi Csíki Sör

Maradhat az Igazi Csíki Sör

Nagy meglepetésre, a szucsávai bíróság a csíki sörgyártónak adott igazat, így maradhat az Igazi Csíki Sör márkanév. A Ciuc Premium sört gyártó Heineken indított a székely márkanév ellen bírósági pert, de azt elbukta.

2014 novemberében azonban megjelent a piacon a Csíki Sör Manufaktúra terméke, az Igazi csíki sör, amely számára…

Bővebben

Megbüntették Funart

Megbüntették Funart

Megbírságolta Gheorghe Funart, Kolozsvár volt polgármesterét az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD), amiért tavaly októberben a román közszolgálati televízió egyik választási műsorában a lovak nyelvének nevezte a magyar nyelvet.

A határozat szerint Funarnak 2000 lejes büntetést kell befizetnie a Kolozs megyei adóhivatalnál, a diszkriminációellenes hatóság őt elmarasztaló határozatát pedig egy országos…

Bővebben

Nem indul eljárás Borbély ellen – a külföld figyel

Nem indul eljárás Borbély ellen – a külföld figyel

Nem folytatnak bűnvádi eljárást Borbély László környezetvédelmi miniszterrel, az RMDSZ alelnökével szemben. Erről a Képviselőház immár másodszor döntött. így.

A politikust többrendbeli befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Az RMDSZ képviselője a szavazás előtti felszólalásában rámutatott: visszaélésnek tartja, hogy a DNA egy - más bizonyítékokkal alá nem támasztott…

Bővebben

Korrupciós ügyek: megszólalt Iohannis

Korrupciós ügyek: megszólalt Iohannis

Klaus Iohannis államfő Facebook-bejegyzésben reagált a Parlament múlt heti, Borbély Lászlóra vonatkozó döntésére és Darius Vâlcov, közben távozott pénzügyminiszter korrupciós vádját illetően.

Az államfő szerint  „a befolyással való üzerkedés, az adócsalás, a közpénzek elsikkasztása, és a korrupció más formái, amelyeket a tisztségviselők követnek el, nemcsak az elkövetőket, hanem az egész…

Bővebben

Más kecskéjét árulta

Más kecskéjét árulta

Toni Greblă ügyvédje szerint többek között azért vették őrizetbe a volt alkotmánybírót, mert el akart adni ötven kecskét, amely nem volt az övé.

Toni Greblăt emellett azzal gyanúsítják, hogy illegális exportot támogatott Oroszországban; keresztfiát, Ion Bîrcinăt szerződésekhez segítette hozzá, cserébe pedig egy autót, felesége meg több ruhát kapott.

A volt…

Bővebben

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net