Ponta cáfol

Ponta cáfol

A kormánynak nem áll szándékában olyan törvényt hozni, amely lehetővé teszi a székely zászló használatát a középületeken – nyilatkozta Victor Ponta miniszterelnök.


A krónika.online szerint a politikus hozzátette: ilyen jogszabályt legfennebb a magyar kormány fogadhat el, Romániában ilyesmi nem fordulhat elő. A kormányfő Frunda György miniszterelnöki tanácsadó péntek esti kijelentésére reagált a sajtónak. A marosvásárhelyi RMDSZ-es politikus az Antena3 televízió egyik műsorában azt mondta: a helyi közösségek zászlóinak középületekre történő kitűzését rendeletben kellene szabályozni. Frunda emlékeztetett, a rendelet elfogadására Ponta korábban ígéretet tett az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén is. A volt szenátor emlékeztetett arra, hogy a székely zászló kitűzését a jelenlegi törvények nem tiltják Romániában. Ennek ellenére a székelyföldi prefektusok bepereltek több polgármesteri hivatalt, mert közintézményekre is kihelyezték a kék-arany lobogót.

Victor Ponta az RMDSZ idei, csíkszeredai kongresszusán megígérte, a kormány törvényt fogad el a nemzeti közösségek szimbólumainak használatáról. Felszólalása alkalmával kijelentette: a székely zászlót mindenkinek tiszteletben kell tartani. „Megtanultam már, hogy csak akkor várhatok el tiszteletet, ha magam is tiszteletet tanúsítok” – fogalmazott májusban a miniszterelnök.

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net