Református világtalálkozó

Református világtalálkozó

Sepsiszentgyörgyre várja az Erdélyi Református Egyházkerület a református vallásúakat a július 10-én tartandó 7. Magyar református világtalálkozóra.

A rendezvény programját Kató Béla, az egyházkerület püspöke ismertettte. Elmondta, a református egyház hatévente szervez világtalálkozókat. Az egyház generális konventje korábban úgy döntött, hogy az idei találkozó eseményeit sok helyszínen szervezzék meg, de Debrecen mellett – ahol május 24-én tartották a Református egység fesztiválját – Sepsiszentgyörgyön legyenek olyan kiemelt rendezvény, amelyre az egész Kárpát-medence református magyarságát várják.

A sepsiszentgyörgyi rendezvény keretében avatják majd fel Kálvin János egész alakos szobrát a vártemplom melletti Kálvin téren. A püspök elmondta, a rendezvény keretében „hálát szeretnének adni azért, ami van, és nem siránkozni azért, ami nincs", ezért választották mottónak azt a bibliai tanítást, hogy „legyenek láthatóvá tetteid" .

A rendezvényre várják a tíz Kárpát-medencei református egyházkerület püspökét és főgondnokát, a 64 református egyházmegye elöljáróit, és az érdeklődők ezreit, akik számára megannyi programmal készülnek.

A rendezvény alkalmával Székelyföldön tartja konferenciáját a svájci református egyházi segélyszervezet (HEKS), mely a világtalálkozó keretében köt hároméves együttműködési szerződést az Erdélyi Református Egyházkerülettel. Kató Béla elmondta, a tervezett együttműködés a diakóniai tevékenységre, a továbbképzésre és a kis gyülekezetek gondjainak a megoldására terjed majd ki. (mti)

 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net