Se veled, se nélküled

Se veled, se nélküled

Kelemen Hunor nem, az RMDSZ marad a kormányban.

A Szövetségi Állandó Tanács a kormányban való maradás mellett döntött, továbbá felkérte a Szövetség elnökét, hogy vállalja el az államfő-jelöltséget. Még nem tudni, hogy Kelemen helyét ki foglalja el a kormányban.

A két koalíciós partner közti nézeteltérés kiváltó oka az, hogy Románia kormánya az RMDSZ tudta nélkül lépett be  kisebbségi jogi  Minority Safepack európai polgári kezdeményezés kapcsán indított luxemburgi perbe, amelynek, a FUEN mellett egyik kezdeményezője maga az RMDSZ.

Az RMDSZ a román állam e lépése kapcsán helyzte kilátásba, hogy tiltakozásképpen kilép a kormányból, de ezt végül nem váltotta valóra.

A politikai erőviszonyok a parlamenben azt mutatják, hogy a Ponta-kabinetnek az RMDSZ nélkül is megvan a szükséges támogatottsága.

Kelemen Hunor sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az a kompromisszumos megoldás született, amely szerint Románia a jövőben ugyan nem tesz le újabb dokumentumokat az uniós bíróságon zajló polgári kezdeményezéssel kapcsolatos perben, de nem is lép ki a perből.

 

(fotó: szabadsag.ro)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net