Elutasított jelölt

Elutasított jelölt

Elutasította Traian Basescu  államelnök Biró Rozáliának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kulturális miniszterjelöltjének a kinevezését.

Basescu ezt csütörtökön késő délután jelentette be az elnöki hivatalban. Kijelentette, hogy szerinte Biró Rozália alkalmatlan erre a tisztségre. Hozzátette: ha a későbbiekben bármely más minisztérium élére javasolják, amik kapcsolódnak a közigazgatásban szerzett tapasztalatához, akkor ki fogja nevezni.

Basescu szerint Biró Rozáliának a "hiányos román nyelvtudása" a többi minisztérium élén nem lenne akadály, de a kulturális minisztériumban szükség van az államnyelv alapos ismeretére.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke bejelentette, hogy új jelöltet fog javasolni a román kulturális minisztérium élére. A politikus a Mediafax hírügynökségnek elmondta: Basescu döntése politikai. Kelemen Hunor nem kívánta kommentálni Basescu állásfoglalását, mivel, mint fogalmazott, az elnöknek jogában áll egyszer elutasítani a kormányfő által javasolt miniszterjelöltet. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net