McCain sérteget - bekérették az amerikai ügyvivőt

McCain sérteget - bekérették az amerikai ügyvivőt

Szerda délelőtt Magyar Levente, a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára bekérette André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt (fotó) John McCain amerikai szenátor keddi kijelentései miatt.

John McCain arizonai republikánus szenátor az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával totálisan alkalmatlannak nevezte a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy „nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek". McCain azt mondta: „Nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek szappanopera producerét küldjük nagykövetnek."

A magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentéseivel kapcsolatban. Kovács Zoltán kormányszóvivő leszögezte, hogy a hozzászólás sajtóban nagy visszhangot kapott azon része, melyben a szenátor kemény kifejezésekkel újfasiszta diktátort emleget, a hanganyag és a leirat ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal.Több hazai hírportál is megkérdezte McCain sajtósát az esetről, aki megerősítette, a szenátor bizony a magyar miniszterelnökre értette a kifejezést. (mti)

 

John McCain szenátor (fotó: alexpolkey.com):

 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net