Véget ért a túszdráma

Véget ért a túszdráma

Kommandósok péntek délután kiszabadították a túszok többségét és megölték a túszejtőket Párizsban, illetve Dammartin-en-Goële-ben is, ahol a szerdai-csütörtöki vérengzésekkel gyanúsított terroristák barikádozták el magukat.

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni szerdai támadás miatt keresett testvérpár, Chérif és Said Kouachi a fővárostól 45 kilométerre északkeletre található Dammartin-en-Goële-ben ejtett túszul egy embert péntek reggel. Ismét tűzharcba keveredtek a rendőrökkel. az algériai származású testvérpár szerdán 12 emberrel végzett a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo szerkesztőségében, bosszúból a lap 2012-es és 2013-as Mohamed-karikatúráiért. A Le Figaro jelentése szerint a Kouachi fivérek pénteken egy nyomda telephelyére hatoltak be, ahol fél órán át vívtak tűzpárbajt a kivezényelt kommandósokkal. Péntek kora délután újabb támadás történt: a csütörtöki rendőrgyilkossággal is gyanúsított Amedy Coulibaly egy párizsi zsidó kóser boltnál lövöldözött, majd túszul ejtette az üzletben tartózkodókat.

A francia rendőrség továbbra is óriási erőkkel keresi a negyedik gyanúsítottat, egy 26 éves nőt. Hayat Boummediene a kóser szupermarketben túszokat ejtő Amedy Coulibaly barátnője. A hatóságok szerint a nő részt vett a csütörtök reggeli támadásban, amelyben egy francia rendőrnő életét vesztette. (nol)

 

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net