Kiteregette a szennyest a Hebdo munkatársa

Kiteregette a szennyest a Hebdo munkatársa

Henri Roussel szerint a Charlie Hebdo főszerkesztője túlzásba vitte a provokációt, és a halálba vitte a szerkesztőséget. A lap ügyvédje felháborodott.

A Charlie Hebdo múlt héten terrortámadásban kivégzett főszerkesztője, Stéphane Charbonnier mindig csak többet akart, túlzásba vitte a provokációt, és a halálba vitte a szerkesztőséget – ezt a Hvg.hu lapszemléje szerint a szatirikus hetilap egyik alapító tagja mondta a néhai újságíróról. A nyolcvanéves, Delfeil de Ton néven alkotó Henri Roussel szerint a Charb művésznevű főszerkesztőre kitérve feltette a kérdést: „Mi késztette arra, hogy úgy gondolja, túlzásokba kell hajszolni a csapatot?"

Roussel arról is beszélt, hogy Charbonnier mindig többet akart, keményfejű, makacs ember volt, aki 2011-ben a Mohamed-karikatúrákkal túlzásba vitte a dolgot. Az alapító karikaturista azért is gondolja, hogy túlzásba estek a Charlie Hebdónál, mert hiába dobtak Molotov-koktélt a szerkesztőségre 2011-ben, a lap egy évvel később mégis megismételte a provokációját.

A lap ügyvédje, Richard Malka felháborodott azon, hogy a főszerkesztőt még el sem temették, máris egy rosszindulatú szöveg került nyilvánosságra. Nem ez az első alkalom, hogy Roussel kikel a hetilap ellen, korábban ugyanis azzal vádolta meg Charbonnier-t, hogy cionista és iszlámellenes médiummá változtatja a Charlie Hebdót.

Roussel a Nouvel Obs című lapban írta le mondandóját, a Telegraph szerint a kritika mellett csodálatos fiúnak is nevezte az elhunyt főszerkesztőt. Matthieu Croissandeau, a Nouvel Obs szerkesztője elmondta: némi vita után úgy döntöttek, hogy leközlik az írást a szólásszabadság nevében, mivel aggályosnak tartotta volna cenzúra alá vonni a Roussel által közölteket. (mno)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net