Megbukik Putyin?

Megbukik Putyin?

Borisz Karaglickij orosz politológus egy német lapnak nyilatkozva elmondta: Nagyjából háromszáz emberről van szó. Ők alkotják azt az elitet, amelynrk támogatását Vlagyimir Putyin elvesztette az utóbbi időben.

Karaglickij, a moszkvai Globalizáció és Társadalmi Folyamatok Intézetének igazgatója a Neues Deutschland című baloldali német lap - a keletnémet központi pártlap utódja - ma megjelenő számának azt mondta, hogy az orosz elit az elnök távozását akarja.
Noha a lakosság körében nagy Putyin népszerűsége, a döntő az, hogy az orosz elit hogyan viszonyul az elnökhöz - mondta Karaglickij. "Mintegy háromszáz emberről van szó. Korábban ez a háromszáz ember támogatta Putyint, most nem teszik. Azt akarják, hogy mondjon le" - idézte a lap a politológust a cikk egy előzetesen ismertetett kivonatában.
Borisz Nyemcov ellenzéki politikus meggyilkolása mögött "az orosz titkosszolgálatnak az a része áll, akik Putyin lemondását akarják és azt, hogy Oroszország kibéküljön a Nyugattal. Az orosz titkosszolgálatnak ez a része a kormány liberális szárnyát támogatja" - véli Karaglickij.
A politológus szerint nem férhet kétség ahhoz, hogy Putyinnak nem származik haszna Nyemcov meggyilkolásából. Karaglickij szerint a gyilkosság az ellenzéknek használ, és aki a gyilkosságot elkövette, Vlagyimir Putyint akarja azért felelősnek beállítani. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net