Autonómiát Ukrajnába!

Autonómiát Ukrajnába!

Az olasz kormányfő úgy véli: biztosítani kell Ukrajna szuverenitását, ugyanakkor Kijevnek reformokat kell végrehajtania annak érdekében, hogy területeinek biztosítsa az autonómiát.

Matteo Renzi moszkvai hivatalos látogatása alkalmából készített és a Rosszija 24 állami hírtelevízióban sugárzott beszélgetés során az autonómiára példának az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige (Dél-Tirol) régiót említette, ahol jelentős számban élnek német ajkúak. A terület 1815-től 1919-ig az osztrák Tirol tartományhoz, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott.
Renzi azt is hangsúlyozta, hogy a minszki megegyezés óta sokkal derűlátóbban tekint az ukrajnai konfliktus rendezésére.Az olasz kormányfő hangsúlyozta: egyetértettek az orosz államfővel abban, hogy az ukrajnai konfliktusban szemben álló feleknek be kell tartaniuk a február 12-i minszki megállapodásokat. Ígéretet tett arra, hogy az Európai Unió intézményrendszerén belül "minden lehetséges segítséget" megad az ukrajnai válság rendezéséhez". Egyebek között országa decentralizációjában is meg tudja osztani tapasztalatait Ukrajnával. (mti)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net