Avigdor Liberman: Arabokat lefejezni!

Avigdor Liberman: Arabokat lefejezni!

A nyugati civilizációhoz tartozó vagy magát oda soroló országban vezető politikus szájából az elmúlt hét évtizedben nem hangzott el buzdítás az etnikai kisebbség lefejezésére.

Március 9-én ez a „rekord" is megszűnt: Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszter arra szólított fel, hogy ragadjanak fejszét és vágják le az Izrael államhoz hűtlen arabok fejét. Ez több mint minden ötödik izraeli állampolgár lenyakazását jelenti, ugyanis egyetlen arab sincs, aki a megszálló, illetve a Gázai övezetet rendszeresen szétbombázó, azt totális blokád alatt tartó „demokratikus" zsidó államot támogatná.
A hivatalosság szájából elhangzott, etnikai alapú tömeggyilkosságra felszólító kijelentés már aznap olvasható volt két izraeli angol nyelvű napilap honlapján is.

Lieberman külügyminiszter, az Izrael a Hazánk nevű szélsőséges párt elnöke az izraeli arabokra térve szó szerint ezt mondta: „Azokkal, akik ellenünk vannak, nincs mit csinálni: fel kell ragadni egy fejszét és levágni a fejüket. Másként nem leszünk itt túlélők."

Ahmad Tibi, a Kneszet, az izraeli törvényhozás egyik legismertebb arab képviselője kijelentette, ha megvalósulna a Lieberman által sürgetett helyzet, akkor az az Iszlám Állam zsidó változatát eredményezné.
Tibi képviselő a negyedik az arab pártokat tömörítő Közös Listán.

A március 17-i izraeli választásokra utalva kijelentette: „A Közös Lista a rasszista és fasiszta fejeket csak demokratikus úton kívánja eltávolítani, és ezzel a lehető legtöbb helyet kívánja megszerezni a Kneszetben. Minél erősebbek vagyunk, annál gyengébb lesz a Zsidó Iszlám Állam" – idézi az arab politikus nyilatkozatát a Magyar Hirlap publicistája, Lovas István, aki külön kiemeli azt is, hogy az izraeli külügyminiszter botrányos kijelentésére egyetlen felelős politikus, kormány, jogvédő szervezet, a sajtó stb. sem reagált, nem ítélte azt el.

 

(Avigdor Liberman 1958-ban született Kisinyovban (Moldovai Köztársaság), eredeti neve Evet Lvovich Liberman volt. Családja  1978 alijált Izraelbe, ezt követően vette fel az Avigdor nevet.)

Nincs engedélyezve a hozzászólás.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply
 

joomclub.net